Collega SRB

Stichting Rechtsbijstand

Regisseur bij schadeongevallen en juridische problemen.

Stichting Rechtsbijstand ZLM is een onafhankelijke stichting. De 45 medewerkers geven rechtshulp aan ZLM-klanten met een Rechtsbijstandverzekering, als zij een juridisch probleem of conflict hebben. Ook verhalen ze (letsel)schade voor klanten van ZLM die schade hebben opgelopen door een andere partij. Stichting Rechtsbijstand ZLM is onderverdeeld in drie teams: Arbeids- en Sociaal verzekeringsrecht, Verbintenissenrecht en Personen- en Motorrijtuigenschade. De teamleiders vertellen graag meer over hun team.

Arbeids- en Sociaal verzekeringsrecht

Maarten Griep: ‘De ruim 15 medewerkers van het team Arbeids- en Sociaal verzekeringsrecht helpen klanten met een Rechtsbijstandsverzekering die tegen juridische problemen aanlopen. Een conflict met een bedrijf, werkgever of buurman bijvoorbeeld. Als team gebruiken we  verschillende juridische instrumenten om de klant zo goed mogelijk te helpen. We adviseren onze klant, onderhandelen met partijen, behandelen dossiers van A tot Z en treden op tijdens een zitting bij bijvoorbeeld een rechtbank en het UWV. Dit zorgt voor afwisseling en dynamiek in het werk. We onderscheiden ons in de juridische branche doordat we geen kwantitatieve doelstellingen hebben.’

Verbintenissenrecht

Thomas Leegwater: ‘Het team Verbintenissenrecht bestaat uit zo’n 15 medewerkers. Onze medewerkers adviseren mensen over één van de meest belangrijke onderwerpen: het dagelijkse leven. Denk hierbij aan geschillen die te maken hebben met hun huis, tuin, auto, huisdieren, vakanties, verzekeringen, hypotheek, zorg en opleidingen. We behandelen dus heel verschillende zaken. Van een conflict met je buurman tot een conflict met een onderneming die in het buitenland is gevestigd. Het komt allemaal voorbij in dit team. Een greep uit de dagelijkse praktijk: we behandelen bijvoorbeeld conflicten over de plaatsing van zonnepanelen en warmtepompen, conflicten over het huren van woonruimte, conflicten met buren in verband met hinder vanwege grote bomen en conflicten over de aankoop van auto’s. Door al die verschillende onderwerpen hebben wij medewerkers in het team met een brede kennis en expertise. Wij adviseren klanten, we treden op bij zittingen bij onder andere de rechtbank en geschillencommissies en onderhandelen met wederpartijen. En dat alles om het best mogelijke resultaat te bereiken voor onze verzekerden.  
 

Personen- en Motorrijtuigenschade

Team Personen- en Motorrijtuigenschade bestaat uit zo’n 15 medewerkers. De diverse schadebehandelaars, personenschadebehandelaars en schaderegelaars verhalen de (letsel)schade. Dit kan schade zijn die door een ongeval is ontstaan, maar ook door andere oorzaken. Hiervoor benaderen wij de aansprakelijke partij, als een (letsel)schade is veroorzaakt door een tegenpartij. Het begeleiden en ondersteunen van de klant is hierbij erg belangrijk. Mensen die na een ongeval of door een andere oorzaak (letsel)schade moeten verhalen, hebben namelijk vaak geen idee hoe zij dit zelf moeten regelen. Dit team van professionals neemt dit voor hen uit handen. Zij zijn als het ware de regisseur in de (letsel)schaderegeling.

Korte lijntjes

Ondanks dat Stichting Rechtsbijstand ZLM een onafhankelijke stichting is, zijn de lijntjes met de schadeteams van ZLM kort. Zij adviseren deze teams met de juiste kennis. Zo kan ZLM haar klanten zo goed mogelijk helpen!
 

“De kracht van onze afdeling is dat onze specialisten snel kunnen schakelen en vlot tot de kern van een probleem kunnen komen.”
Maarten
, teamleider Rechtsbijstand Arbeids- en Sociaal verzekeringsrecht

Wij zijn ZLM.

Benieuwd wie ZLM is? Wij stellen ons graag aan je voor!

Collega schade

Een cultuur waarin we oog hebben voor elkaar

Ontdek jouw werk- en leefomgeving bij ZLM.

collega's lunchen

De voordelen van werken bij ZLM

Daarom kies je voor ZLM!

Collega's A&A

In welk team pas jij?

Maak kennis met onze teams.