Collega SRB

Stichting Rechtsbijstand

Regisseur bij schadeongevallen en juridische problemen.

Stichting Rechtsbijstand ZLM is een onafhankelijke stichting. De bijna 40 medewerkers van deze stichting verhalen (letsel)schade. Dat doen ze voor klanten van ZLM die schade hebben opgelopen door een andere partij. Verder zijn zij ook het aanspreekpunt voor ZLM-klanten met een Rechtsbijstandverzekering, waarbij een juridisch probleem of conflict speelt. Stichting Rechtsbijstand ZLM is onderverdeeld in twee teams: Rechtsbijstand Algemeen en Rechtsbijstand Personen- en Motorrijtuigenschade. De teamleiders vertellen graag meer over hun team.
 

Rechtsbijstand Algemeen

Maarten Griep: ‘De ruim 20 medewerkers van Rechtsbijstand Algemeen helpen klanten met een Rechtsbijstandsverzekering die tegen juridische problemen aanlopen. Een conflict met een bedrijf, werkgever of buurman bijvoorbeeld. Dit team zet verschillende juridische instrumenten in om de klant zo goed mogelijk te helpen. De afwisseling van het adviseren van de klant, het van A tot Z behandelen van een dossier, het optreden tijdens een zitting en het onderhandelen zorgt voor dynamiek in het werk. Rechtsbijstand Algemeen onderscheidt zich in de juridische branche doordat zij geen kwantitatieve doelstellingen hanteren.’

Rechtsbijstand Personen- en Motorrijtuigenschade

Andre van Oosten: ‘Ons team Personen- en Motorrijtuigenschade bestaat uit zo’n 20 medewerkers. De diverse schadebehandelaars, personenschadebehandelaars, schaderegelaars en administratief medewerkers verhalen de (letsel)schade. Dit kan schade zijn die door een ongeval is ontstaan maar ook door andere oorzaken. Hiervoor benaderen wij de aansprakelijke partij, als een (letsel)schade is veroorzaakt door een tegenpartij. Het begeleiden en ondersteunen van de klant is hierbij erg belangrijk. Mensen die na een ongeval of door een andere oorzaak (letsel)schade moeten verhalen, hebben namelijk vaak geen idee hoe zij dit zelf moeten regelen. Dit team van professionals neemt dit voor hen uit handen. Zij zijn als het ware de regisseur in de (letsel)schaderegeling.’

Korte lijntjes

Ondanks dat Stichting Rechtsbijstand ZLM een onafhankelijke stichting is, zijn de lijntjes met de schadeteams van ZLM kort. Zij adviseren deze teams met de juiste kennis. Zo kan ZLM haar klanten zo goed mogelijk helpen!
 

“De kracht van onze afdeling is dat onze specialisten snel kunnen schakelen en vlot tot de kern van een probleem kunnen komen.”
Maarten
, teamleider Rechtsbijstand Algemeen

Wij zijn ZLM.

Benieuwd wie ZLM is? Wij stellen ons graag aan je voor!

Collega schade

Een cultuur waarin we oog hebben voor elkaar

Ontdek jouw werk- en leefomgeving bij ZLM.

collega's lunchen

De voordelen van werken bij ZLM

Daarom kies je voor ZLM!

Collega's A&A

In welk team pas jij?

Maak kennis met onze teams.